Escola Pia Tàrrega: VIII Assemblea - Escola Pia Catalunya

Notícies

Per consultar els llistats de preinscripcions aquí

divendres, 1 de febrer de 2019

VIII Assemblea - Escola Pia Catalunya

El passat 17 de gener, prop de 200 representants de les 20 escoles de l’Escola Pia de Catalunya van celebrar la VIII Assemblea de les Institucions Educatives. En aquesta jornada, que s’emmarca en un procés participatiu i obert a tota la comunitat educativa, s’ha validat la feina realitzada els darrers quatre anys, i s’han escollit les polítiques que guiaran la institució el proper quadrienni. La directora general de Centres Concertats i Privats de la Generalitat, Pilar Contreras; la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’aquesta ciutat, Glòria Garcia; i el secretari general de la FECC, Enric Puig, han participat en aquest plenari.

Polítiques aprovades


Durant la jornada es van compartir els documents i informes de la tasca feta durant els darrers anys, treballats des del passat octubre en les diferents escoles, i es van escollir les polítiques que es duran a terme els propers quatre anys. Els representants de la comunitat educativa de l’Escola Pia van votar diverses polítiques i van aprovar dues com a prioritàries per al proper quadrienni.
 
La primera aprovada és “consolidar la implementació del SUMMEM, com a projecte d’innovació pedagògica a nivell institucional en totes les etapes educatives.” SUMMEM és el projecte d’innovació educativa que la institució va posar en marxa el passat 2012. 

La segona, “Transformar la Cultura Avaluativa, a fi que aquesta esdevingui formativa, competencial i global, és a dir, que impliqui tots els agents de la comunitat educativa.

Durant la jornada, els dos representants de les famílies van presentar la política que, durant aquests darrers mesos, van treballar en el marc de les AMPA i que portaran endavant aquest quadrienni 2019-2023: “Desplegar el projecte compartit en les Institucions Educatives, prioritzant la formació de les famílies i el sentiment de pertinença a la comunitat de l’Escola Pia de Catalunya”.

L’Alumnat també va fer bona feina. Dues representants van presentar la seva política, escollida entre els companys i companyes de les diferents escoles: “Enfortir la implicació de l’alumnat en la vida de l’escola i en tota la xarxa de l’Escola Pia de Catalunya”.

Completa la sèrie de polítiques aprovades la que fa referència a “Integrar l’educació no formal (acollida, menjador i activitats extraescolars) dins del projecte educatiu de l’escola per a millorar l’atenció integral de l’alumnat.

El Plenari de l’Assemblea va començar amb la benvinguda per part de la directora de l’Escola Pia de Vilanova, Meritxell Ruiz, i les intervencions de diverses autoritats presents. L’Eduard Pini, Pare Provincial, va afirmar que “estem aquí per decidir què farem i què no els propers anys. Aquesta Assemblea no vol anar darrere dels “històrics”, dels més forts o dels que tenen més tècnica. El que volem és sumar la força de tots i totes per tenir un projecte que ens engresqui!”. En la seva intervenció, prèvia a la feina, va demanar “fer un esforç d’atenció perquè ens hi va el futur dels nostres alumnes” i va recordar que “no volem que la gent estimi l’Escola Pia perquè es gran, sinó perquè és seva! Som-hi!”.

El P. Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana, va assegurar en el seu parlament que “vivim en un món que sofreix i viu canvis i transformacions amb una rapidesa que genera una nova manera de viure i fins i tot de ser.” Davant d’aquests reptes, l’escola “ha de tenir un discurs propi, que tots els alumnes se sentin acollits amb estima, valorats per allò que són i atesos segons la seva situació personal”. Per la seva banda, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova va comentar que “les línies mestres que dissenyeu avui entronquen en una doble línia: la participació de tots els estaments de la vostra comunitat i la coherència.”

El torn d’intervencions d’autoritats va finalitzar amb la de la directora general de Centres Concertats i Privats de la Generalitat, Pilar Contreras, qui va assegurar als presents que “el que és important no és la feina d’avui. Avui culmina la tasca. Una feina d’equip, de moltes persones, que s’uneixen” i ens va animar a fer la nostra tasca amb el cap ben alt, recordant que cal posar els alumnes en el centre.
Acte seguit, el secretari general Antoni Burgaya va repassar la feina feta aquests quatre anys i va afirmar que “les assemblees són per mirar al futur i per somiar. Què ens agradaria? Estem en una societat en la qual tenim molta diagnosi però ens mullem poc. Què ens cal? Decidir. Decidir i fer-ho. Ser agosarats.” Posteriorment, durant la resta de la jornada, es va procedir a presentar, debatre i votar totes les polítiques presentades per l’alumnat, les famílies i la institució (esmentades abans).

VIII Assemblea - Escola Pia Catalunya.

www.escolapia.cat