Escola Pia Tàrrega

Notícies

Per consultar els llistats de preinscripcions aquí

dimarts, 22 de novembre de 2011

VISITES A CENTRES EDUCATIUS EXTERNS A LA NOSTRA INSTITUCIÓ EDUCATIVA.
VISITA ESCOLA GARBÍ PERE VERGÉS. ESPLUGUES DE LLOBREGAT.


El passat dimecres dia 9 de novembre, la Cristina Martínez (com a representant dels mestres de Primària) i la Núria Mateu (com a representant del professorat de Secundària) van visitar l’Escola Garbí Pere Vergés, d’Esplugues de Llobregat. Aquesta escola i la Institució Pere Vergés són continuadores del projecte pedagògic que va fundar el mestre i pedagog Pere Vergés.
Garbí va ser el nom d’una classe de l’Escola del Mar (en l’escola Garbí segueixen el projecte amb què es va iniciar i treballar a l’Escola del Mar de la Barceloneta, fundada per Pere Vergés) i també de la revista que s’hi publicava; garbí és, indiscutiblement, un nom fort, penetrant com l’olor de salobre, de connotacions poderoses, d’un blau mediterrani intens, un dels “vuit vents del món”, segons una popular glossa mallorquina.
En aquesta escola imparteixen una pedagogia viva que forma persones reflexives amb valors i amb criteri. De fet, és una escola reconeguda per la qualitat del seu ensenyament i amb la que, des d’Escola Pia de Catalunya, s’han establert bones relacions per compartir aspectes forts que tenen, cadascuna de les institucions, en l’àmbit pedagògic a fi i efecte de créixer en aquest àmbit.